×

پیش‌بینی ترکیب سیاسی مجلس آینده با نگاهی به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها

به نظر می‌رسد در مجلس آینده نیروهای میانه‌روی انقلابی که عقلانیت و اصول انقلاب اسلامی را در نظر دارند، دست بالا را خواهند داشت.

  • تحلیل
  • نویسنده:
  • 20 دی 1402
  • 36 بازدید
  • 0
  • پیش‌بینی ترکیب سیاسی مجلس آینده با نگاهی به نتیجه بررسی صلاحیت‌ها

    صبح سیاست، برخلاف ادعاهای اصلاح‌طلبان مبنی بر ردصلاحیت گسترده از سوی شورای نگهبان با مشخص‌شدن نتایج بررسی صلاحیت‌ها مشخص شد که جبهه اصلاحات نیروهای شاخصی را می‌تواند در رقابت‌ انتخاباتی داشته باشد. با این اوصاف اصلاح‌طلبان هم می‌توانند سرلیست‌های شاخصی داشته باشند مانند علی مطهری، مسعود پزشکیان و محمدباقر نوبخت و هم نیروهایی مانند لاهوتی، علیجانی، تاجگردون، هادی حق‌شناس، حمیدرضا امام پناهی و… را به عنوان افراد مطرح لیست خود ارائه دهند و حالا توپ در زمین اصلاح‌طلبان است که می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند یا خیر. اصلاح‌طلبان در تهران به راحتی می‌توانند به یک لیست جامع دست یابند البته به نظر می‌رسد با توجه به مواضع نیروهای تندروی اصلاحات این لیست متشکل از ائتلافی میان بدنه اصلی اصلاح‌طلبان و طیف نزدیک به حسن روحانی موسوم به اعتدالی‌ها خواهد بود. آنها اگر بتوانند سرمایه اجتماعی خود را پای صندوق بیاورند شاید بتوانند اقلیتی قوی در مجلس تشکیل دهند؛ البته این سخن را خود اصلاح‌طلبان هم می‌زنند و می‌گویند می‌توانیم اقلیتی مانند آنچه در مجلس پنجم شاهد بودیم را به وجود آوریم.

    تعداد قابل توجهی از اصولگرایان از طیف‌های مختلف هم تأییدصلاحیت شده‌اند؛ از پایداری‌ها گرفته تا بدنه اصلی اصولگرایی و سنتی‌ها. همه اینها هم رقابتی همه‌جانبه را به وجود می‌آورند. پیش از این در میان طیف‌های محدودی از اصولگرایان این سخن شنیده می‌شد که اصولگرایان رقابت درون‌جناحی خواهند داشت که با انتقاد جدی بدنه اصلی اصولگرایان مواجه شد اما به نظر می‌رسد که حالا که تعداد قابل توجهی از اصلاح‌طلبان تأییدصلاحیت شده‌اند و احتمالا اصلاح‌طلبان در پی ارائه لیست باشند، بیش از پیش ضرورت لیست واحد انتخاباتی اصولگرایان به چشم می‌خورد.

    بیشتر بخوانید: جوانان پشت خط پدرخوانده‌های اصلاحات

    در بین خود اصولگرایان هم به نظر می‌رسد میانه‌روها اقبال بیشتری در میان جامعه داشته باشند زیرا میانه‌روی انقلابی به معنی عقلانیت مبتنی بر اصول انقلاب اسلامی در این سال‌ها بیش از نگاه‌های مبتنی بر افراط و تفریط جای خود را در میان مردم باز کرده است. با این اوصاف آنچه می‌شود پیش‌بینی کرد آن است که اکثریت مجلس آینده در اختیار نیروهای اصولگرایی خواهد بود که اهل تندروی و هزینه‌سازی برای کشور نیستند؛ نیروهایی که با رعایت اصول انقلاب سعی در رفع مشکلات عینی مردم دارند و طیف‌های محدودی از اصولگرایان که مدام مواضعی رادیکال اتخاذ می‌کنند در اقلیت به سر خواهند برد. اصلاح‌طلبان هم احتمالا در خوش‌بینانه‌ترین حالت بتوانند یک اقلیت محدود را شکل دهند؛ تازه آن هم در شریطی که با یکدیگر به ائتلاف برسند زیرا عملکرد آنها در یک‌دهه گذشته باعث ریزش شدید سرمایه اجتماعی‌شان شده است.

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhesiyasat.ir/?p=132

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | صبح سیاست