سیاست داخلی به مجموعهای از تصمیمگیریها، فعالیتها، و خطمشیهایی اطلاق میشود که دولتها برای اداره امور داخلی کشورشان به کار میبرند. این امور میتوانند شامل قانونگذاری، اجرایی، و قضایی باشند و به موضوعاتی نظیر حقوق مدنی، پلیسی، خدمات اجتماعی، مالیات، تنظیم بازار، مدیریت منابع طبیعی، و زیرساختها بپردازند.
سیاست داخلی معمولاً در تلاش است تا ثبات، امنیت، و رفاه اجتماعی را در داخل یک کشور تأمین کند. سیاستگذاران از طریق قوانین و مقررات، توزیع منابع و امکانات، و فراهم آوردن زیرساختهای لازم، سعی در پیشبرد اهداف کلان کشور دارند. بهعلاوه، سیاست داخلی میتواند به چگونگی انتخاب رهبران سیاسی، روابط بین حکومتهای محلی و ملی، و تعامل دولت با شهروندان و گروههای مختلف اجتماعی بپردازد.
نماینده مجلس گفت: ارز نیمایی عامل فساد و رانت بود، برخی افراد ارز نیمایی را برای یک کالای دریافت میکردند ولی یک کالای دیگر را وارد میکردند و این روند به نفع عموم مردم نبود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تشریح کرد: هرچه به سمت کاهش نرخ های ارز حرکت کنیم و انگیزه را برای صادرات بیشتر و برای واردات کمتر کنیم به تقویت بنیان های ارزی، شفافیت و تولید داخلی کمک خواهد کرد.
دولت پزشکیان در چالشهای بیسابقه؛ تندروها بیشترین فشار را وارد میکنند
ازجمله مسائلی که منتقدان زاکانی روی آن تاکید دارند، عملکرد شهرداری در حوزه ناوگان حملونقل عمومی است. در بررسی کارنامه شهرداری تهران در حوزه حملونقل عمومی این کلانشهر، خرابیهای مکرر متروی تهران در سال ۱۴۰۲ و سرگردانی مسافران مترو به وضوح به چشم میخورد و شاهدان آشفتگی وضعیت متروی تهران، مردم خود این کلانشهر هستند.
سید محمد خاتمی با عدم مشارکت در انتخابات نشان داد که میخواهد هرچه بیشتر نزدیک به نیروهای اپوزیسیون شود.
ادعای حسن روحانی مبنی بر تأیید صلاحیت فقط یک جناح سیاسی در حالی است که به راحتی با مراجعه به آمار تأیید و ردصلاحیتشدهها در استانها میتوان دریافت در این دوره بیش از همیشه تکثر سیاسی بین نامزدها وجود دارد.
علی لاریجانی تصور میکند برای حفظ پایگاه سیاسیاش نباید از خیر انتخابات مجلس بگذرد.
علی لاریجانی به عنوان چهرهای نزدیک به جریان موسوم به اعتدال که سابقه ریاست بر سه دوره مجلس شورای اسلامی را در کارنامه خود دارد، فعالیتهای انتخاباتی برای انتخابات پیش روی مجلس را آغاز کرده است.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی گفت: یکی از این روشهای غلط، تحمیل کردن است، جامعه زمانی میتواند راه خوب را انتخابات کند که آزادانه تصمیم بگیرد.
ساختارمند شدن سوتزنی، هم موجب جلوگیری از فساد میشود و هم از هرجومرج و سوءاستفاده پروژهبگیران جلوگیری میکند که تحت عنوان مبارزه با فساد به دنبال مقاصد سیاسی خود هستند.