آرایش انتخاباتی اصلاحطلبان به تدریج مشخص میشود. آنها کشمکشهای فراوانی بر سر این دوره از انتخابات با یکدیگر داشتند؛ از اصل ورود به انتخابات تا ورود با هویت اصلاحطلبی یا ائتلاف با اعتدالیها. در این بین طیفی از اصلاحطلبان راه انفعال را در پیش گرفته است و همین است که حالا مشارکتطلبان تصمیمسازان اصلی در این دوره از انتخابات در جبهه اصلاحات شدهاند. تحریمطلبان خیلی سعی داشتند گفتمان خود را به دیگر اصلاحطلبان تحمیل کنند اما طیف خواهان مشارکت هم لحاظ عددی بر آنها برتری یافت و هم از منظر گفتمانی. این شد که حالا احزابی مانند کارگزاران، اعتماد ملی، مردمسالاری و ندای ایرانیان هم نامزدهایشان تقریبا مشخص شده است و هم حالا شیوه ورودشان به انتخابات که به احتمال بسیار زیاد ائتلافی خواهد بود.
اخیرا محمدعلی وکیلی، از فعالان اصلاحطلب خبر داده است که اصلاحطلبان بدون ائتلاف با نیروهای اعتدال عملا نمیتوانند لیست خود را پر کنند به همین دلیل ائتلاف در کار خواهد بود. او حتی گفته که ممکن است علی مطهری سرلیست اصلاحطلبان باشد.
بیشتر بخوانید: ۳ هزار امضا برای کارزار دعوت قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری
حالا اما محمدباقر نوبخت، دبیرکل حزب اعتدال و توسعه به عنوان نزدیکترین حزب به حسن روحانی گفته است: «حزب اعتدال و توسعه و برخی احزاب اصلاحطلب و اصولگرای معتدل با شفافیت و صداقت وارد میدان شدهاند… با برخی احزاب اصلاحطلب و اصولگرای معتدل جلسه داریم و قرار شد با هماهنگی در هر حوزهای که این احزاب افراد مطمئن دارند، بر آنها تمرکز کرده و با یکدیگر رقابت نکنیم؛ بنابراین احتمال لیست مشترک وجود دارد».
با این اوصاف به نظر میرسد که شکل نهایی ورود انتخابات اصلاحطلبان و اعتدالیها همین شیوه ائتلافی باشد البته که مشخص نیست آیا تکرار ائتلاف میان این دو گروه سیاسی میتواند مانند سالهای ۹۲ و ۹۴ مخاطبان در میان مخاطبان اصلاحطلبان مورد توجه قرار بگیرد یا خیر؟
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.